Groepsuitjes in Brabant

 Ontdek de avontuurlijke omgeving van De Putte

Een uitstapje maakt een vakantie extra leuk. Maar met een grote groep sta je wel voor een uitdaging. De een wil dit, de ander dat. De groene en avontuurlijke omgeving van vakantieboerderij De Putte is leuk voor jong en oud. Je hoeft zelfs niet eens de auto of de bus in voor een groepsuitje.

Wandelen en fietsen

Onze vakantieboerderij ligt in de Brabantse Kempen, een gebied dat zeer geliefd is bij wandelaars en fietsers. In de omgeving van de groepsaccommodatie vind je dan ook veel routes. Wandelen of fietsen door Kempenland is een leuk groepsuitje, want je kan genieten van:

 • eindeloos groen
 • prachtige vennen
 • kabbelende beekjes
 • oeroude dorpen
 • watermolens
 • mooie abdijen
 • knusse terrasjes
 • heerlijk eten

Fietsen en tandems kun je huren bij Fietsverhuur Brabant. Ze worden gebracht en gehaald. Er zijn ook mountainbikeroutes in de Brabantse Kempen.

Het is leuk om een wandeling te combineren met een spelletje of een picknick.

3 tips:

1. Koning Kyrië Avonturenpad
Op nog geen kwartier lopen van de groepsaccommodatie ligt het Koning Kyrië Avonturenpad. Deze bijzondere wandelroute (2,5 km) met leuke avontuurlijke spelletjes voor kinderen loopt langs het beekje Kleine Beerze en door het prachtige Koebosch. Alles is gratis. Ook de route. Let op! Bij langdurige regen treedt de beek buiten zijn oevers en is het pad moeilijk toegankelijk.

2. Speurtocht door Hoogeloon
Wij hebben een leuke speurtocht gemaakt voor onze gasten. De tocht (5,5 km) voert door Hoogeloon en omgeving. Je leert het charmante dorp echt kennen. De speurtocht start en eindigt bij de groepsaccommodatie. Vergeet niet je fototoestel.

3. Koeien knuffelen 
Knuffelen met koeien én kalfjes, picknicken, zelf kaas maken: het mag allemaal bij kaasboerderij De Ruurhoeve  in Hoogeloon (3 km vanaf de groepsaccommodatie). En hoe werkt een melkrobot eigenlijk? Rust tijdens een wandeling uit op deze plek en je bent een stuk wijzer.

Survival

Wil je actie en spanning? Ook dan zit je goed bij ons in Brabant. De bos- en waterrijke omgeving van vakantieboerderij De Putte leent zich goed voor sportieve en avontuurlijke groepsactiviteiten. Je kan zelf iets organiseren, maar dat hoeft niet.

5 tips:

1. Kanoën  
De rivier de Dommel in de Brabantse Kempen leent zich prima voor een avontuurlijke kanotocht. Er zijn meerdere opstappunten. Informeer bij: Rofra

2. Touwparcours
Voor dit groepsuitje moet je lef hebben. Aan een touwtje bungelen op grote hoogte is niet voor iedereen weggelegd. Maar gelukkig zijn er instructeurs. Deze activiteit is mogelijk in Hoogeloon (3,5 km),  Outdoorpark Reusel (11 km) en Klimrijk Brabant (12 km).

3. Expeditie Jones
Vuur maken, katapult schieten, een code kraken. Expeditie Jones lijkt op Expeditie Robinson, maar het is net even anders. Je leeft tijdens dit groepsuitje in een andere tijd. In 1460 in Hoogeloon om precies te zijn. (3,5 km) biedt het spel aan.

4. Struisvogelboerderij
Laat u omhelzen door een struisvogel? Struisvogelboerderij Heierhof  (17 km) is heel leuk en leerzaam. 

5. Escape Room 
Laat je opsluiten in een Escape Room. Lukt het jullie groep om binnen een uur de code te kraken en te ontsnappen? Hoogeloon (3,5 km) sluit groepen op in het 'Jagersch Huys'. Ook Klimrijk Brabant (12 km) heeft Escape Rooms.

Zwemmen

Zwemparadijs of strandbad? In de omgeving van vakantieboerderij De Putte zijn er genoeg zwemmogelijkheden. Wandel bij zonnig weer naar het buitenzwembad van Eurocamping Vessem (1 km) of fiets naar het E3-strand in Eersel (8 km). Slecht weer? Neem de auto of de bus naar subtropisch zwembad Landal Het Vennebos in Hapert (8 km).

Pretparken, speel- en dierentuinen

Brabant en kinderen: het is dé perfecte combinatie. De volgende parken en speeltuinen liggen in de omgeving van vakantieboerderij De Putte en zijn zeer geschikt voor een groepsuitje:

 • Efteling
 • Beekse Bergen
 • Dierenpark De Vleut
 • Zoo Veldhoven
 • Kinderspeelparadijs Ballorig
 • Familiepark DippieDoe
 • Prehistorisch dorp

Over de grens

Zin in Belgische frieten? Dit is je kans. Groepsaccommodatie De Putte ligt niet ver van de grens met België. Binnen een half uurtje rijden ben je al in Postel, waar zelfs een compleet plein is met Vlaamse frietkoten. Een biertje van de Abdij van Postel smaakt er lekker bij! Dit groepsuitje valt ongetwijfeld in de smaak.

Shoppen en stappen

Doe eens gek en ga shoppen in Eindhoven, dé winkelstad van het zuiden. Of houd een kroegentocht in Tilburg. Je bent er binnen een half uur vanaf de groepsaccommodatie. Antwerpen is ook goed te doen vanuit Hoogeloon. Dansen in een discotheek? Ga naar Reusel (11 km).

Je hoeft niet weg!

Vakantieboerderij De Putte biedt zelf ook sport- en spelmogelijkheden

Wil je toch nog meer tips voor groepsuitjes? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk ook de websites van Visitbrabant.