Familie weekend Brabant

De mooiste herinneringen creëer je bij groepsaccommodatie De Putte

Een familieweekend organiseren is leuk, maar ook spannend. Jouw familie is je dierbaar en je wil dat iedereen plezier heeft. Oma die slecht ter been is, moet een fijne vakantie hebben. Maar je wil ook je kleine actieve neefje een onvergetelijk mooie herinnering geven. Bij Vakantieboerderij De Putte in het gezellige Brabant gaat dat zeker lukken.

Familieaccommodatie

In onze sfeervolle groepsaccommodatie voor 42 personen  voelen alle familieleden zich razendsnel thuis. Niet gek, want wij bieden alle ingrediënten voor een heerlijk familieweekend:

 • Een ruime, veilige en rustige groepsaccommodatie, die je helemaal voor jezelf hebt. Er zijn geen andere gasten en de grote tuin biedt volop privacy.
 • Een prachtig weids uitzicht over de landerijen vanuit de tuin en de woonkamer. In de verte zie je het bos. Via de openslaande deuren loop je zo het terras op.
 • Frisse en rustgevende slaapkamers met verduisterende gordijnen. Alle matrassen en kussens zijn vervangen in september 2017. Ook op de begane grond zijn er 3 slaapkamers.
 • Keurig nette sanitaire voorzieningen en een extra grote doucheruimte voor mindervaliden.
 • Een professionele keuken, die van alle gemakken is voorzien. Extra handig zijn de twee grote koelkasten en de horecavaatwasser.
 • Een gezellige eetkamer met authentieke stalraampjes, houten balken en lange tafels. Deze ruimte is ook ideaal voor een feestje of een familiequiz. Muziekapparatuur en een beamerscherm zijn aanwezig.
 • Een zithoek met comfortabele banken en een tv.
 • Een grote overzichtelijke tuin met een (gedeeltelijk overdekt) terras, speeltoestellen, voetbaldoeltjes, een volleybalnet en een basketbalnet. Vanaf het terras kijk je uit op het speelveld.
 • Een apart 'jeugdhonk' met een tafeltennistafel (batjes zelf meenemen), een voetbaltafel en een dartbord. Ideaal bij slecht weer!
 • Een kampvuurplaats
 • Een bos met een waterpoel op loopafstand van de boerderij, waar je met de kinderen extra hout kan gaan sprokkelen voor het kampvuur.
 • Gratis wifi, binnen en buiten

Zie je jezelf of opa al zitten op het terras bij De Putte? Volop genietend van een drankje en de spelende (klein)kinderen. Dat is pas vakantie! Ook voor een familiebarbecue is het terras uitermate geschikt. Bij www.debbqspecialist.nl kun je een compleet barbecuepakket bestellen. Deze slagerij levert tevens grote barbecues.

Bij groepsaccommodatie vind je nog meer informatie over De Putte.

Bekijk ook de plattegronden van de vakantieboerderij: begane grond en eerste verdieping.

Familie-uitjes

Vakantieboerderij De Putte biedt veel spel- en sportmogelijkheden. Je hoeft dus niet weg. Maar een wandeling waarbij je kan bijpraten of een ander familie-uitje is natuurlijk wel leuk. Waarschijnlijk blijf je het liefst in de directe omgeving van de groepsaccommodatie. Wel zo handig met kinderen! Gelukkig is er genoeg te doen.

5 tips voor groepsuitjes:

1. Avonturenpad
Op nog geen kwartier lopen van de groepsaccommodatie ligt het Koning Kyrië Avonturenpad. Deze bijzondere wandelroute (2,5 km) met leuke avontuurlijke spelletjes voor kinderen loopt langs het beekje Kleine Beerze en door het prachtige Koebosch. Alles is gratis. Ook de route. Let op! Bij langdurige regen treedt de beek buiten zijn oevers en is het pad moeilijk toegankelijk.    

2. Koeien knuffelen
Knuffelen met koeien én kalfjes, picknicken, zelf kaas maken: het mag allemaal bij kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon. En hoe werkt een melkrobot eigenlijk? Je bent een stuk wijzer na dit leuke familie-uitje op een half uurtje lopen van de accommodatie (3 km).

3. Escape House 
Hoe slim is jouw familie? Ontdek het in het 'Jagersch Huys' in Hoogeloon. Lukt het jullie om binnen een uur het mysterie te ontrafelen en te ontsnappen. Of zitten jullie de rest van het familieweekend vast? Vanaf de vakantieboerderij is het maar een paar minuten rijden (3,5 km).     

4. Speurtocht
Wij hebben een leuke speurtocht gemaakt voor onze gasten. De tocht (5,5 km) voert door het dorp Hoogeloon en omgeving. Je start en eindigt bij de groepsaccommodatie.

5. Zwemmen
Zwemparadijs of strandbad? In de omgeving van vakantieboerderij De Putte zijn er genoeg zwemmogelijkheden. Wandel bij zonnig weer naar het buitenzwembad van Eurocamping Vessem (slechts 1 km) of rijd met de auto naar het E3 Strand in Eersel (8 km). Slecht weer? Subtropisch zwembad Landal Het Vennebos in Hapert (8 km) is een feest voor kinderen.

Meer tips? Wij bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem contact met ons op of bekijk zien & doen.

Unieke familiemomenten

Wil je er echt een onvergetelijk familieweekend van maken? Met deze 3 ideeën lukt dat zeker:

Idee 1: Magisch kampvuur

'Het is een nacht. Die je normaal alleen in films ziet. Het is een nacht...' Zie je het al voor je? Samen zingen rondom een knetterend kampvuur. Er is vast wel een familielid dat een beetje kan pingelen op een gitaar. Laat hem of haar speciaal voor het familieweekend enkele nummers instuderen. De kinderen zullen ervan smullen! Net als van de geroosterde marshmallows.

Idee 2: Vogels en kikkers spotten

In het weiland dat grenst aan de tuin van de groepsaccommodatie landen vaak bijzondere vogels, zoals ooievaars en reigers. Ook leggen kievieten hun eieren in het veld. Neem je verrekijker mee op familievakantie en spot samen met de kinderen de mooiste vogels. Gewoon vanuit de tuin van de groepsaccommodatie! Kikkers spotten in het nabijgelegen bos met de waterpoel, lukt vast ook.

Idee 3: Selfiespel

Daag je familie uit tot het maken van gekke selfies tijdens het weekend. Wat heb je nodig? Een lijst met foto-opdrachten en (minimaal 3) teams van ongeveer 5 personen. Opdrachten kunnen bijvoorbeeld zijn: maak een selfie van je groepje met de rollator van oma of maak een foto met een tuinkabouter. Het team dat aan het einde van het weekend de meeste selfies heeft, wint.

Tip: je kan het selfiespel ook spelen tijdens onze speurtocht door Hoogeloon. Wij hebben al wat leuke opdrachten voor jullie bedacht!

Wil jij mooie familieherinneringen voor later?

Boek dan nu onze groepsaccommodatie.