Schoolkamp organiseren?

Met De Putte scoor je punten

Een schoolkamp organiseren is leuk, maar ook spannend. Heimwee en pestgedrag liggen op de loer. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je wil van het schoolreisje juist een onvergetelijk mooie herinnering maken. Bij vakantieboerderij De Putte in het gezellige Brabant gaat dat zeker lukken!

Accommodatie

In onze sfeervolle groepsaccommodatie voor 42 personenvoelen scholieren én begeleiders zich razendsnel thuis. Niet gek, want wij bieden alle ingrediënten voor een heerlijk schoolkamp:

  • Een ruime, veilige en overzichtelijke groepsaccommodatie, die volledig is omheind met een hekwerk. Vanaf het terras heb je een goed zicht op het grasveld.   
  • Frisse en rustgevende slaapkamers. Alle matrassen en kussens zijn voorzien van afwasbare hoezen.
  • Genoeg sanitaire voorzieningen en een speciale badkamer voor minder valide.
  • Een professionele keuken, die beschikt over veel werkruimte en jonge hulpkoks uitnodigt om te komen helpen. Gelukkig is er ook een vaatwasser! en plastic bekers voor de kinderen aanwezig!
  • Meubels die tegen een stootje kunnen. Het verplaatsen van de stoelen en de tafels - allemaal lichtgewicht - is geen enkel probleem.
  • Een grote tuin, die zich perfect leent voor sportactiviteiten. Voetbaldoeltjes, een volleybalnet, een basketbalnet: het is er allemaal.  
  • Een aparte activiteitenruimte met een tafeltennistafel (batjes zelf meenemen), een voetbaltafel en een dartbord. Ideaal bij slecht weer. Het 'jeugdhonk' is ook handig voor opslag van spullen.
  • Gratis WiFi, binnen en buiten.
  • Een kampvuurplaats. Geen kamp zonder een knetterend vuurtje!
  • Muziekapparatuur en een beamerscherm. Zelf graag een beamer meenemen.

Bij groepsaccommodatie vind je nog meer informatie over de schoolkampboerderij.
Bekijk ook de plattegronden van de vakantieboerderij: begane grond en eerste verdieping.

Groepsactiviteiten

Lekker actief bezig zijn met z'n allen is goed voor de onderlinge sfeer én het maakt een schoolkamp extra leuk. Vakantieboerderij De Putte biedt veel sport- en spelmogelijkheden. Je hoeft dus niet weg. Maar met een activiteit buiten de deur scoor je natuurlijk wel extra punten bij je leerlingen. Gelukkig is er genoeg te doen in de directe omgeving van onze accommodatie.

5 tips voor groepsuitjes:  

1. Zwemmen

Zwemparadijs of strandbad? In de omgeving van vakantieboerderij De Putte zijn er genoeg zwemmogelijkheden. Wandel bij zonnig weer naar het buitenzwembad van Eurocamping Vessem (1 km) of fiets naar het E3-strand in Eersel (8 km). Slecht weer? Neem de bus naar subtropisch zwembad Landal Het Vennebos in Hapert (8 km).    

2. Naar het bos

Een groepuitje hoeft niet duur te zijn. Vlakbij de vakantieboerderij (1 km) ligt een prachtig bos met een waterpoel. Ideaal voor spelletjes, speurtochten en het bouwen van hutten. Of wat dacht je van hout sprokkelen voor het kampvuur. De kruiwagen staat al klaar!

3. Speurtocht
Wij hebben een leuke speurtocht gemaakt voor onze gasten. De tocht (5,5 km) voert door het dorp Hoogeloon en omgeving. Je start en eindigt bij de groepsaccommodatie.

4. Schoolactiviteiten

Klimmen en slingeren in het touwparcours, wandklimmen of rennen voor je leven tijdens potje paintball? In Hoogeloon, bij landgoed Biestheuvel  is de keuze aan schoolactiviteiten reuze. En je bent er zo. Vanaf de vakantieboerderij is het maar een kwartiertje fietsen (3,5 km). Of je kan worden opgehaald en thuis gebracht per huifkar of Amerikaanse schoolbus.

5. Kaasboerderij

Zelf kaas maken, knuffelen met koeien én kalfjes, picknicken: het mag allemaal bij kaasboerderij De Ruurhoeve. En hoe werkt een melkrobot eigenlijk? Je bent een stuk wijzer na deze leuke groepsactiviteit op een half uurtje lopen van de accommodatie (3 km).      

Meer tips?  Wij bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem contact met ons op of bekijk Zien & doen.      

Bonuspunten scoren?

Wil je er echt een onvergetelijke week van maken? Met deze 3 schoolkampideeën scoor je ongetwijfeld bonuspunten:    

Idee 1: kampvuurbroodjes

Zie je het al voor je: broodjes bakken met een stok boven een knetterend vuurtje? Niet alleen de kinderen zullen smullen! Ze zijn makkelijk zelf te maken in de ruime keuken van de groepsaccommodatie. Op internet staan veel recepten. Zoek op: 'brood om stok'.  

Idee 2: talentenjacht

Organiseer een talentenjacht in de boerderij of in het 'jeugdhonk'. Kleed de boel leuk aan en maak er een feestje van. Uiteraard wil je niet dat er iemand voor schut staat. Laat de leerlingen thuis al iets voorbereiden en alles komt goed! In de boerderij is een muziekinstallatie aanwezig.  

Idee 3: kunstmiddag

Slecht weer? Tover het 'jeugdhonk' om tot schildersatelier. De lange hoge wand in de activiteitenruimte leent zich uitstekend voor het maken van grote kunstwerken. Laat de ruimte wel verfvrij achter, dus zorg wel voor afdekfolie tegen de wand en op de vloer.        

 

Wil jij punten scoren met jouw schoolkamp?

Stop met zoeken en boek onze groepsaccommodatie.